Днес облачността над страната ще е значителна. На места в равнините и котловините видимостта ще е намалена, а в следобедните часове, главно в югозападните райони  ще вали дъжд, предимно слаб. Вятърът ще e слаб, в източните райони – до умерен от изток-югоизток. Максималните температури ще са от 2° до 13°.

 

В планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. След обяд в масивите от  западната половина на страната ще завали дъжд, над 1700-1800 метра – сняг. Ще духа умерен до силен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около минус 1°. От ПСС предупреждават за повишена опасност от лавини. 
През следващото денонощие ще преобладава облачно време. Ще има превалявания от дъжд и ръмежи. В сутрешните часове на места в равнините ще е мъгливо, а в северозападните райони ще превали сняг. През деня ще има и временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, в северните райони – от изток. Минималните температури ще са между 0 и 5°, а максималните - между 3° и 16°. 
В сряда температурите ще са все още в  широки граници. Облачността ще е променлива, на отделни места ще превали дъжд. Ще духа слаб, главно в Източна България- умерен югозападен вятър, който през деня ще се ориентира от запад.

В четвъртък ще преобладава облачно време, на повече места ще превали дъжд, над 900-1000 метра – сняг. По-голяма вероятност за по-съществени количества има в източните райони, а в югоизточните са възможни и гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него за кратко ще нахлуе студен въздух.

В петък вятърът ще отслабне, облачността ще се разкъса и ще намалее до слънчево. Ще се затопля, по-чувствително и в цялата страна в събота, когато максималните температури ще достигат, а в отделни райони и ще надхвърлят 20°.