Днес ще преобладава облачно време, с превалявания предимно от дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България, до умерен вятър от изток-североизток. Максималните  температури - между 4° и 11°.

 

 В планините ще бъде облачно, със слаби валежи от сняг. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър, по високите части - от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 4°.

 

    През следващото денонощие времето ще се задържи почти без промяна. Ще бъде облачно, на много места  - с превалявания от дъжд, а в Северна България и планинските райони - от дъжд и сняг. Почти без валежи, в следобедните часове и с разкъсвания на облачността, ще бъде времето над Югозападна България. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен североизточен вятър. Минимални температури - между 0° и 5°, максимални -  между 1° и 6°, в югозападните райони - до 11°.

 

 В петък и събота ще преобладава облачно време, почти без валежи. Вятърът ще бъде от изток-югоизток, слаб. Температурите ще останат без съществена промяна – минималните между минус 1° и 4°, максималните – предимно между 2° и 7°. През нощта срещу неделя отново ще започнат валежи, а в неделя ще се усилят. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще се усили до умерен и с него ще нахлува студен въздух. Дъждът в повечето райони ще премине в сняг, повече като количество ще са валежите в Западна България. В началото на следващата седмица ще бъде ветровито и студено, а валежите ще продължат.