През нощта от северозапад ще започнат валежи, които до сутринта ще обхванат и източните райони.  Утре ще вали, главно в Централна и Източна България. Ще се усили вятърът от северозапад-север. Ще е умерен, в Дунавската равнина и по долината на Струма - временно силен.  След обяд над северозападните райони облачността ще се разкъса.  Минимални температури - между 5° и 10°, по Черноморието - около 12°, максимални -  между 10° и 15°.

  По Черноморието ще бъде облачно, с превалявания от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури  - от  12° до 15°. Температурата на морската вода е около 17°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

 В  планините ще  е облачно с валежи от дъжд, над 1700-1800 метра  – от сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

 

 В неделя вятърът временно ще се ориентира от югозапад и ще бъде малко по-топло. След временно разкъсване и намаление на облачността, още преди обяд тя отново бързо ще се увеличи, а привечер и през нощта срещу понеделник на места отново ще превали, а вятърът от запад-северозапад ще се усили. В понеделник северозападният вятър ще е опасно силен. С него ще нахлува по-студен въздух.  Облачността ще е променлива.  Във вторник и сряда вятърът ще отслабне, но застудяването ще продължи. Ще преобладава слънчево време с по-значителни временни увеличения на облачността през втория деня, когато минималните ще са между минус 2° и 3°, а максималните - между 5° и 10°. Вероятността за валежи е малка.