Ученици от 6-ти клас от училището в гр. Полски Тръмбеш играят кючек в час по музика. Видеото е от края на миналата година, но все още е доста популярно в социалните мрежи.

За нас крайно неуместно, че в края на часа децата са били освободени от учителя, за да не си изпълняват задълженията си. Така коментира случая в предаването „Тази сутрин” Розалия Личева - началник на регионалния инспекторат по образованието във Велико Търново. Тя уточни, че клипът се е случил преди една година, но продължава да се върти в пространството.

„Извършена е проверка, с директора сме разговаряли многократно. Той даже ни е написал писмен доклад, като описва ситуацията, кои са учениците, кой е учителят. Но, откакто сме научили за този клип, учителят е в болнични и не можем да извършим проверка на самата работа на учителя”, допълни Личева.

„Очакваме да се завърне в училище и след това ще бъде извършена проверка в часа как се провеждат занятията.

Ние не можем да извършим проверка на друг учител за това деяние, което е извършил този учител. Директорката е разговаряла с учителя, с учениците многократно, свикана е една родителска среща, разговаряно е с родителите на тези деца по отношение на дисциплината в клас”, каза още Личева.

Тя допълни, че е разговаряно с директорката и взети са мерки по отношение на дисциплината в часовете и особено по отношение на ползването на мобилни телефони и качването на тези информации. Проведен е бил и педагогически съвет, в който е наблегнато на работата на учителите в час и изпълнението на техните задължения.