Две големи музикални звезди закриха кампанията на ДОСТ. За певците Мустафа Джеджели и Юсуф Гюней се знае, че са близки до президента Ердоган. Петър Нанев успя да се срещне с единия изпълнител, за да го попита защо всъщност дойде у нас.

Мустафа Джеджели изнесе концерт пред електората на ДОСТ в петък и събра хиляди на площада в Кърджали. Изпълнителят е сред любимите певци на президента Ердоган и участва в кампании на управляващата партия на справедливостта и развитието в Турция.

На север от Кърджали, друг популярен турски изпълнител и известен с това, че е близък до управляващата партия в Турция, изнесе концерт за жителите на община Руен.

Става въпрос за Юсуф Гюнай, друг от любимците на Реджеп Ердоган. Звездата е пял многократно пред избирателите на управляващата турска партия, но и той подобно на колегата си в Кърджали, агитира в подкрепа на ДОСТ от сцената в Руен.

След края на концерта Юсуф Гюнай се съгласи да отговори на въпросите ни.

- Защо реши да дойдеш тук и да подкрепиш партия ДОСТ?

- Партия ДОСТ е най-важната за мен и моята култура. Техните идеали са това, в което аз вярвам. Това е правилната партия. От това, което успях да забележа, беше истинско удоволствие за хората, дошли на концерта, обичам ги. Те уважават това, което правя и обожават музиката.

- Много хора в България се страхуват, че ако ДОСТ влезе в парламента, това би означавало, че Ердоган влиза в българския парламент. Какво ще кажеш?

- Не, не мисля така. Това са напълно различни нива. Различни държави. Различни култури. Всичко е различно. Това, което се случва тук е работа на българския народ, а не на турците. Турците не могат да докоснат българския парламент. Това не е правилно и не го вярвам. Ако пък се случи, наистина няма да бъда щастлив от това.

На финала на разговора попитах Юсуф Гюней за предстоящия референдум в Турция, на който ще се гласува за и против президентска република. Певецът не пожела да каже накъде клонят пристрастията по този въпрос.