100 българи са останали във Франкфурт без транспорт до София заради отменен полет. Самолетът на авиокомпания „Уиз Еър” е трябвало да излети на 10 декември в 15:40 ч от Франкфурт на Майн към София.

След телефонен разговор на българския консул във Франкфурт Стефан Димитров българските граждани са били транспортирани от летището и настанени в хотели в радиус от около 40 км.

По информация на българската мисия разходите за нощувка са били поети от авиокомпанията, съобщиха от българското Министерство на външните работи.

От консулството ни информират, че след разговори с авиокомпанията е установено, че групово решение за прерутиране не може да бъде очаквано.

Въпреки това днес пътниците ще бъдат превозени от хотелите до летище Франкфурт на Майн. Очаква се самолет на „Уиз Еър” да качи една част от тях в 15:40 ч. на полет до София.

Пътниците, които не успеят да бъдат превозени с този полет  ще могат да потърсят вариант за прибиране в България чрез директен полет на „Луфтханза” по-късно през днешния ден или с друг полет с междинно кацане.

Консулството на България във Франкфурт е в постоянна връзка с българските граждани, като информира, че част от тях вече са намерили алтернативен начин за транспорт до София.

За съдействие гражданите могат да се обръщат към дежурните телефони на консулството във Франкфурт: ++49 69 509 278 13 10.