Заради очаквания сняг – жълт код в 13 области
Кодът е за областите в Западна България, но най-сериозно се очаква положението през следващите дни да бъде в североизточната част на страната
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Сняг
Снимка: БГНЕС

Жълт код е обявен в 13 области на Западна България заради очакванията за обилни валежи от сняг.

Полицията призовава от днес до края на седмицата хората да избягват пътуванията – особено в Северозиточна България.

2111264038.jpg
Снимка: НИМХ - БАН

В МВР беше сформиран спешно и кризисен щаб. Най-сериозно през следващите дни се очаква да бъде положението именно в Североизточна България, където прогнозите са снегът да стигне до 50 см.

Призив: Ако не се налага, не пътувайте в Североизточна БългарияОчакват се сериозни снегонавявания, обработката на магистралите и първокласните пътища започва още тази вечер

От пътната агенция предупреждават, че ако снегонавяванията са по-големи от 1 метър, а видимостта е силно затруднена, движението по някои пътища ще бъде спирано.

Главната инспекция по труда пък призовава работодателите да се погрижат за работниците си по време на очакваните студени дни.

Инспекцията припомня, че при работа на открито работодателят е длъжен да се съобразява с подадените кодове за опасни метеорологични условия и да вземе съответните мерки, като например промяна на работното време, въвеждане на по-чести почивки, промяна на типа работа, и дори предоставяне на топли напитки.

За работещите на закрито температурата в работните помещения трябва да между 16 и 23 градуса.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре