Днес започнаха ремонтите на основни пътни артерии в страната.

По най-амортизираните участъци по магистралите „Хемус” и „Тракия” се работи от днес. Движението ще се организира „шахматно”, за да може да се прехвърля от едната в другата лента.

100 милиона лева отпусна кабинетът за ремонт на най-проблемните отсечки от магистралите.

Снимка: bTV

От магистрала „Тракия” ще се ремонтират три проблемни участъка – на изхода на София и в районите на Пазарджик и Пловдив. По „Хемус” ще се работи в четири участъка – от Шумен към Варна.

Общо 6 виадукта ще бъдат ремонтирани по двете основни магистрали.

По план основните дейности трябва да приключат до началото на юли, но на някои участъци ще се работи и след това. Обещанието е, че все пак ремонти по магистрала „Тракия” през лятото няма да има.

Ремонти и в София

От днес започна и ремонтът на основния столичен булевард „Цариградско шосе”. Рехабилитацията стартира още тази нощ и трябва да продължи на два етапа до септември.

Първият етап обхваща ремонт на „Цариградско шосе” от булевард „Александър Малинов” до Околовръстния път. Ще се извърши подмяна на пътната настилка, подмяна на мантинели, ремонт на бордюри и тротоари, подмяна на електрически инсталации.

Вторият етап ще започне в началото на юни и ще обхване участъка между бул. „Яворов” и 4-ти километър. Целият проект трябва да приключи през септември, а стойността му е повече от 19 милиона лева.

През тази година Столичната община предвижда ремонт на общо 28 км тротоари и над 30 км улици и булеварди.