На 22 юни започва ремонтът на двата виадукта между тунелите "Ечемишка" и "Топли дол" на магистрала "Хемус", съобщи Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Ремонтът ще затрудни движението в участъка.

Ще се работи в платното в посока София. Движението ще се осъществява двупосочно в платното за Варна. Двата виадукта, които ще бъдат реконструирани, не са поправяни от повече от 30 години. Ще бъдат подновени асфалтовата настилка, хидроизолацията, хоризонтална маркировка.

В момента на „Хемус” се ремонтират и виадуктите „Елешница“ и „Бебреш“.

От тази седмица пътуващите по автомагистрала „Тракия" вече ще преминават по ремонтираното платно в посока Пловдив между 124 км и 134 км. Ремонтите ще приключат до края на годината.

Очаква се в средата на юли да завършат ремонтите на съоръженията при 9 км, 63 км и моста над р. Тополница при 77 км на АМ "Тракия". Строително-монтажните работи на виадуктите при 61 км и 67 км ще продължат и през летните месеци.

След 1 юли за повишаване на безопасността на движение при засиления трафик през туристическия сезон в районите на съоръженията всеки петък ще има по две летни за движение в посока София – Пловдив и една в посока Пловдив – София, а в неделя ще са две лентите към София и една към Пловдив.