4500 лв. глоба за шведа, изритал камериерка в „Слънчев бряг“
Предстои да бъде определено и обезщетението, което Ралф Сундберг трябва да плати на пострадалата жена
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 6
    14
Ралф Сундберг
Снимка: Лора Стаматис

4500  лв. глоба – това е наказанието, което получи шведският турист Ралф Сундберг. В началото на лятото, без видима причина, той изрита в главата камериерка в курорта „Слънчев бряг”.

При пристигането си в залата Ралф Сундберг не каза нито дума, а пред съда заяви, че се чувства засрамен.

„Никога преди това не съм удрял човек и това няма да се случи отново“, каза той.

Ралф Сундберг
Снимка: Лора Стаматис

Заради чистото съдебно минало на шведа делото се гледа по административен ред и наказанието по него може да е само глоба, чийто максимален размер е 5000 лв. Защитата на Сундберг поиска още по-ниска санкция – 1000 лв.

Според обвинението обаче ударът, който шведът е нанесъл на камериерката, е брутален и безцеремонен, при това жената не е имала никаква възможност да се защити.

Наказанието е „адекватно съгласно българския закон”, коментира районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова.

Предстои да бъде определено и обезщетението, което Сундберг трябва да плати на камериерката.

Нападната в „Слънчев бряг“ камериерка: Туристите мислят, че у нас всичко е позволено Тя призна, че се чувства добре, но не е напълно възстановена физически и психически. Нападналият я швед не ѝ се е извинил, а тя ще иска като възмездие голяма сума пари, защото само така ще го заболи

Едва пристигнал на почивка в началото на юни, той безпричинно ритна доближилата се до него камериерка. Ударът, записан от камерите на хотела, предизвика силно възмущение не само у нас, но и в родината на туриста. 

Това, което остана извън кадър и което стана ясно в съдебната зала днес, е, че секунди след като удря наведената жена в главата, шведът се връща по коридора и минава невъзмутимо край нея, без да ѝ окаже помощ.

Николина Ангелкова: Инцидентът с камериерката е бруталенСигнали за нарушения ще се приемат през целия сезон на гореща телефонна линия в министерството, уточни тя

В хода на разследването шведът призна, че не помни нищо от инцидента, защото бил много пиян.

„Не съм броил питиетата, но беше нормално пиене. Малко вино преди полета и после в самолета пихме само бира и уиски. Аз не съм алкохолик! Не съм зъл човек, не обичам да ритам хора!”, каза Сундберг през юни.

Той изкара цялото лято под домашен арест в апартхотел в „Слънчев бряг”.

„Въпреки че очаквах точно такова наказание, ми е много неприятно”, каза след като чу присъдата дъщерята на пострадалата Светослава Петкова.

За самата Диана Петкова, пострадалата камериерка, присъдата е абсурдна.

„Толкова е смешно това, което се случи в нашата съдебна практика, че е чак тъжно. Първо ми беше смешно, след това ми стана тъжно и дори се разплаках. Тъжно заради самата мен… Обидата е много голяма, страшно голяма! Отиваш на работа и те ритат като парцал… Ужас!”, каза тя.

Диана още се бори с преживения шок и не е решила какво обезщетение ще поиска.

Шведският турист вече не е под домашен арест и може да напусне страната, когато пожелае.

Дъщерята на битата камериерка: В Слънчев бряг е опасно да се работиТя и сестра й написаха отворено писмо на Благой Рагин


 

 

  • 6
    14
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре