Започва делото на Елена Йончева срещу Бойко Борисов
То е за думите на премиера: „Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева”
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 11
    11
Елена Йончева
Снимка: Ладислав Цветков

Започва делото на депутата от БСП Елена Йончева срещу премиера Бойко Борисов.

Елена Йончева завежда дело срещу Бойко БорисовТо е за клевета и уронване на престижа на журналистическата професия

Софийският районен съд ще разгледа жалбата на Йончева за иск от 20 хиляди лева за нанесени неимуществени вреди. Според иска на депутата от БСП тя е била оклеветена от думите на премиера Борисов: „Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева”. Той обяви това в началото на март по време на предизборната кампания.

Борисов съди Нинова, Йончева – БорисовЛидерът на ГЕРБ реагира срещу репликата по свой адрес: „Ти си крадец”, Елена Йончева пък твърди, че бившият премиер е уронил честта на журналистическата професия

Още тогава министър-председателят каза, че не се притеснява от това делото, в което показания трябва да дадат и директорите на разузнаването по време на управлението на Сергей Станишев.

Адвокат на Бойко Борисов е Марин Марковски и той твърди, че Борисов не е имал предвид мен, каза в предаването „Тази сутрин” Елена Йончева.

Тя е убедена, че ще спечели делото, защото не е взела нито лев от държавата за филмите си. Сумата от 20 хил. лв. ще дари на семейства с репродуктивно проблеми.

По думите й проблемът е във факта, че у политиците на власт има чувство на безнаказаност.

Вижте целия разговор с Елена Йончева във видеото:

  • 11
    11
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре