Полицията предупреждава за натоварено движение в дните преди Новогодишната нощ.

Още преди обяд трафикът започна да се увеличава, но все още е спокоен, предаде репортерът на bTV Рада Домусчиева.

Автомобилите, които излизат от София по бул. „Цариградско шосе“, стават все повече. Полиция има на всички важни кръстовища. Ако се наложи, те ще бъдат регулирани и ръчно.

От АПИ предупреждават, че в много области на страната вали дъжд. Това означава, че повечето от пътищата са мокри, може да има и заледяване. Мъгла има в района на Сливен, Омуртаг и на прохода Шипка.

Ограничението за товарните камиони над 12 т важи и утре, и на 1 януари.

В момента няма затворени магистрали.

Много голяма колона от автомобили се е образувала на ГКПП „Калотина“. Много от шофьорите са започнали да се изнервят и да изпреварват опашката неправомерно.

Снимка: btvnovinite.bg

Статистиката от последните дни е впечатляваща. Над 18 хил. са били нарушенията на пътя в седмицата покрай Коледните празници. Повече 400 са автомобилите, спрени от движение за периода. Близо 300 пък са били пияните шофьори. След употреба на наркотични вещества са хванати 50 водачи.

В самите дни около Коледа са издадени близо 4500 електронни фиша за нарушения и са хванати 230 пияни шофьори. 101 са тежките катастрофи по време на празниците, а 17 души са загубили живота си.

Снимка: bTV

Тази сутрин стана още една тежка катастрофа – между селата Йоаким Груево и Кадиево. Загина 57-годишен мъж след челен сблъсък между два автомобила. Другият водач е в болница.

На 1 януари се очаква в столицата да се върнат над 150 хил. автомобила. Полицията ще контролира всички важни трасета.

Вижте още във видеото: