Днес облачността ще е променлива, по-често значителна над североизточните и планинските райони, където на отделни места в часовете преди обяд ще превали. Ще духа умерен запад-северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне. Максималните температури – между 19° и 24°.

 

По Черноморието облачността ще е променлива. Сутринта в северните райони е възможно да превали. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 21°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде предимно 2 бала.

 

В планините облачността ще е по-често значителна. По високите части ще е мъгливо. На отделни места, главно в Стара планина, ще има слаби валежи от дъжд. Над 2000 метра  ще прехвърчат и снежинки. Ще духа умерен, по откритите места - и временно силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 4°.

 

В неделя ще има разкъсана облачност, а вероятността за валежи е малка. Дневните температури слабо ще се повишат и ще са предимно между 21° и 26°.

През първите дни от седмицата вятърът ще бъде от изток-североизток, в Дунавската равнина и източните райони ще се усили. Облачността ще бъде по-често значителна, ще има и валежи, предимно слаби.