4 години затвор за пияния шофьор, убил трима при катастрофа в Пловдив
Тежкият инцидент привлече общественото внимание и с трудното положение на семейството на една от жертвите – Атанас Ламбджиев, който сам издържаше три деца и безработната си съпруга
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    9
2111318118.jpg

Любомир Трайков, който уби трима души при тежка катастрофа в Пловдив преди пет месеца, получи ефективна присъда от четири години затвор. Шофьорската му книжка ще бъде отнета за шест години.

Делото беше гледано по съкратена процедура, защото Любомир Трайков напълно призна вината си, че е карал пиян автомобила си с 0,8 промила алкохол и че се е движел с почти 100 км/ч.

По делото не бяха разпитвани вещи лица и свидетели и така всичко приключи само за ден. Заради признатата вина по закон присъдата на Любомир беше намалена с една трета, което разстрои близките на загиналите.

Семействата на загиналите обаче обявиха, че ще обжалват решението на съда и ще искат по-тежка присъда.

Според магистратите обаче и другият шофьор, участвал в катастрофата, има вина за инцидента, като това също обуславя по-леко наказание за Трайков.

2111318117.jpg

Един от загиналите в тежкия инцидент от ноември миналата година беше Атанас Ламбджиев.

Той остави сираци три деца и съпруга, която нямаше работа. Тежкото положение на опечаленото семейство събуди съчувствието на мнозина българи.

Жената и децата на убит на пътя бедстватПричинилият катастрофата пиян водач беше пуснат от ареста

Виновният шофьор и баща му, предприемач, поеха ангажимента да помагат на вдовицата на Ламбджиев – Корнелия Петкова, в отглеждането на децата ѝ, включително и като и намерят работа.

Шофьорът, убил баща на три деца, е готов да подпомага семейството на вдовицатаПри катастрофата в Пловдив на място загинаха двама души, трети е в мозъчна смърт

Негови роднини й дариха 3000 лева. След нападки в интернет обаче тя върна парите на семейството.

Вдовицата на убит на пътя прости на виновния шофьорСемейството на Любомир Трайков ще плаща за образованието на трите деца, които останаха без баща

Корнелия Петкова, която загуби бащата на трите си деца при катастрофата, обяви, че не може да е съдник на Любомир.

Адвокатът й обаче я съветва да обжалва, недоволен от решението на съдията, че съпругът на Корнелия, който е шофирал колата, също носи вина за катастрофата.

„Аз съм дълбоко убеден, че Атанас Ламджиев няма никакъв принос за инцидента, който е настъпил, той не е имал задължение да спира, нямало е знак „Стоп”, бил е с 6 км/ч”, каза адвокат Йордан Йорданов.

Съдебната зала беше пълна с хора, дошли в подкрепа на близките на загиналите.

Прокуратурата обяви, че ще се запознае с присъдите по подобни дела и едва тогава ще реши дали да протестира.

Корнелия, както и близките на другите две жертви, не предявиха граждански искове. Те ще получат парични компенсации от застрахователната компания, застраховала автомобила на Любомир Трайков.

  • 0
    9
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре