Полицаи задържаха шофьор на камион, блъснал и убил на място млад мъж край Велико Търново в ранните часове вчера. Водачът избягал от мястото на инцидента.

Сблъсъкът е станал на изхода на Велико Търново. На тел. 112 е подаден сигнал за безжизнено тяло на млад мъж. Пристигналите на място екипи установили самоличността на починалия – 22-годишен жител на с. Леденик.

Разследващите прегледали записите от камерите на близките бензиностанции и проверили превозните средства, преминали в участъка от пътя по време на инцидента.

Товарният автомобил Ман, блъснал човека, бил локализиран на територията на столицата. Последвало и задържането на водача – В.С., на 45 г., от гр. Варна, който признал за инцидента.

По случая в РУ- Велико Търново е образувано досъдебно производство, материалите по него са докладвани на прокуратурата. Днес шофьорът е привлечен в качеството на обвиняем за допуснатия от него пътен инцидент и за това, че е напуснал.

Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1000 лв., както и забрана за „напускане на пределите на страната“. Временно му е отнето свидетелството за управление на МПС.