Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, ще е умерен, временно силен и с него ще нахлува по-хладен въздух. Облачността ще продължи да се увеличава и след обяд над цялата страна вече ще е предимно облачно. На много места ще превали и пригърми, като по-интензивни ще са явленията в западните райони. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 21° и 30°.

По Черноморието ще е предимно облачно, след обяд – с превалявания. Ще духа слаб северозападен вятър, който привечер ще се усили. Максималните температури ще са от 26° до 28°. Температурата на морската вода е 25° – 26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

В планините ще бъде предимно облачно, на много места ще превали и пригърми. Вятърът постепенно ще се ориентира от северозапад, ще е умерен и силен и с него ще нахлува по-хладен въздух. Дневните температури ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 10°.

Във вторник все още на места ще има превалявания, главно в Североизточна България и в Родопите – придружени от гръмотевици. Ще бъде ветровито и сравнително хладно.

В сряда вече ще е без валежи, с променлива облачност. Вятърът ще отслабва, ще започне повишение на температурите.

В четвъртък ще се установи слънчево време, което ще се задържи и през следващите дни. Температурите ще продължат да се повишават и към петък – събота на места в низините отново ще достигнат и надхвърлят 30 градуса.