Километрични колони, кошмарен трафик, пътни инциденти и ограничения в придвижването. Така изглеждаха днес магистралите и основните пътища в последния от серията празнични и почивни дни.

Преобърнат ТИР блокира за часове магистрала "Тракия". Тапи от по няколко километра се образуваха по основната артерия към Гърция и Банско. Двама души са с опасност за живота след тежка катастрофа на пътя Русе-Плевен. Две леки коли са се сблъскали в участъка между село Гривица и Славяново.

По официални данни, 330 000 българи днес тръгнаха организирано на път. Неофициално бройката им е още по-голяма. За много от тях последният празничен ден бе наистина изморителен.

София

Големият трафик започна след 14.00 часа следобед. Всички камиони над 12 тона бяха спрени от движение по магистралите по първокласните пътища. Това стана 2 часа по-рано от обичайното и изненада неприятно превозвачите.

Голямата колона от автомобили се събира на първия светофар при Горубляне. Ръчното управление на светофарите обаче не допусна да се образува тапа.

По-спокойно пътуваха, тези които бяха избрали влак.

И те и, пътуващите с автобус бяха респектирани от тежко въоръжени спецчасти, които патрулираха с куче, специализирано да открива взривове.

На Югозапад

Близо 50 000 българи са почивали в чужбина около националния празник. За да могат спокойно да се върнат у нас, граничните пунктове работеха с пълен капацитет.

Много от тях се връщаха от Гърция и се смесваха по главен път Е-79 с прибиращите се от Банско. Към 19:00 часа движението беше спокойно, но по-рано през деня преди Благоевград, преди тунел Железница и на Предела се образуваха задръствания.

Дори ранното напускане на хотелите не спаси прибиращите се от тапите. Наши зрители ни изпратиха кадри от връщането си от Банско. На главния път се налагало да шофират с по-малко от 30 км в час.

Водачите се оплакаха пред камерата на bTV най-вече от тези, които са се опитвали да прередят останалите.