Районният съд в Разлог пусна под парична гаранция банскалията, от чиято къща за гости бяха иззети 6 автомобила. Валентин Мавриков беше задържан в петък вечер след спецакция за крадени коли.

Мавриков беше освободен срещу 5000 лева парична гаранция. До този момент разследването е установило, че на паркинга на къщата му за гости в Банско, 4 от автомобилите били крадени.

Пред съда, обаче задържаният се оправда, че крадените коли били на туристи, отседнали в семейния му хотел и той не знаел за тях. Откраднатите коли са от София, Велинград и Провадия.

След акцията в къщата за гости в Банско, при която бяха иззети автомобилите, Мавриков бил задържан в София. Бил с приятел, който избягал. А той оказал съдействие на полицията.

По празниците в хотела имало 30 гости.

"Брат ми се занимава, има шивашки цех и е работодател на над 20 човека от дълги години. Това, което е, че е престъпник и че се занимава, това е пълна инсинуация", каза братът на задържания.

Как луксозните коли са се озовали в къщата на Мавриков, не е ясно. Но адвокатът му твърди, че мъжът има документи за всеки един автомобил.

Той има обяснение и за открития у него китайски софтуер - бил купен легално преди години, когато мислел да се захване с авточасти.