Полицията задържа престъпна група, занимаваща се с кражби в магазини из цялата страна. Това се случи при зрелищна спецакция в тунела „Траянови врати” на магистрала „Тракия”.

Акцията започва около 6 сутринта. Полицията прави добре режисирана постановка като предизвиква задръстване в тунела. Целта е да атакува така бандата, че тя да не избяга и да не се случат непредвидени инциденти.

Снимка: bTV

За да избегнат опасна за останалите коли на магистралата гонка, полицаите устройват капан на бандата. И я атакуват на изхода на тунела. Пряк очевидец става журналистът Илхан Андай.

„На изхода имаше импровизирана катастрофа. Помислихме в първия момент, че наистина е катастрофа на тези напречно спрели бусове. В един момент зад нас се чуха крясъци. Появиха се маскирани момчета от Специализирания отряд за борба с тероризма. След виковете и последвалия арест движението беше възстановено”, разказа Андай.

Бандата е нападала магазини в цялата страна. Мъжете отмъквали скъпи телефони, цигари и алкохол.

Снимка: Росен Цветков

Престъпниците не отрекоха за кражбите си пред камерата на bTV.

И тримата задържани имат богати криминални досиета. Следени са от дни. Последният им удар е бил в Бургас. Очаква се и тримата да получат обвинение от прокуратурата.

Ясно обаче е, че това не е целият състав на бандата, не са изключени и нови арести.