Полицията в Перник задържа мъжа, откраднал 10 гълъба и 1 заек от зоокъта в града, съобщиха от МВР. Извършителят е криминално проявен 38-годишен мъж. На кадри от охранителна камера се виждаше, че мъжът прибира птиците и животното в кашон и си тръгва.

Той е познат на полицията с извършени множество кражби, грабежи и употреба на наркотични вещества. Осъждан е многократно с влезли в сила присъди.

При претърсване на апартамента на рецидивиста птиците и животното са открити на терасата на дома и предадени на общината.

Вчера сутринта той бил засечен в центъра на областния град при опит да открадне алуминиева лайсна от търговски обект. При направения му личен обиск у него бил намерен малък талон от лек автомобил „Мерцедес“. Допълнителна справка показала, че колата била разбита в нощните часове на 18 февруари и от нея са откраднати малък талон и СД панел на музикална уредба.

Има данни, че мъжът е автор и на други кражби в Перник, една от които е отново са алуминиеви панели от същия търговски обект.

Той е задържан за 24 часа. Материалите по случая са предадени на Районна прокуратура – Перник, работата по документирането на случая продължава под нейно наблюдение.

Зоокътът е част от градския парк в Перник. Възстановен е преди 2 години.