Зачестяват случаите на саморазправа на пътя. Кой следи за агресията сред шофьорите и какво можем да направим, ако попаднем в такава ситуация?

На път към Пловдив Денис Исляев става участник в поредната сцена на шофьорска агресия. Автомобилът му е бил последен в колоната коли, изпреварващи тир.

„Aвтомобил ме застигна и започна да ми присветва. Аз нямаше накъде да му направя място (...) Мина пред мен, наби спирачки и започна да ме кара да отбивам в дясното платно. Започна да мe заплашва, да ми вади някакви инструменти”, разказва Денис.

Той подава сигнал към 112. По думите на му в следващите 40 километра край пътя е имало 3 полицейски екипа, но нито един не е спрял агресора.

От МВР потвърдиха за bTV, че са получили сигнала. Изпратен е патрул на мястото, от което е подаден – 23-ти километър от автомагистралата. Полицията обаче не намерила колите там. Така за Денис остава единствено възможността да подаде жалба в районното управление.

Без видеозаписи в днешно време много трудно се доказват тези неща, заяви Владо Тодоров.

Така беше уличен шофьорът, които нарочно засичаше мотористите в Кресненското дефиле. Оказа се, че младежът е психичноболен и трябва да се лекува.

Решението засега е собствен видеорегистратор.