За живота на непотърсените снимки
Страстта по намерената фотография обзема Тихомир преди десетина години
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
забравени снимки

Много нови снимки ще попълнят семейните албуми по Коледа, но какво се случва ако забравим кои са лицата на кадрите? На помощ идва човек, който пази спомени на непознати.

Страстта по намерената фотография обзема Тихомир преди десетина години. Обикаляйки по битпазарите забелязва, че продават големи количества семейни снимки. 

забравени снимки

„Бил съм свидетел как горят снимки също и ми дойде идеята да започна да ги съхранявам. В смисъл такъв да не изчезва паметта на българското семейство, защото като че ли българинът по някакъв начин много бързо искаше да забрави този период от социализма, миналото си”, разказа Тихомир Стоянов.

забравени снимки

Първо се появява профилът на семейство Стоянови в Инстаграм. Там Тихомир подрежда албум от различни животи

„Постоянно хората се разпознават –ааа, и аз имам такава снимка, със зайчето, да, да, а и баба ми има такава, аз пък имам с телефон, не моята не е с телефон, моята е на стол”, добави той.

забравени снимки

А защо има хора, които се разделят със спомените си? Според Тихомир заради преместване в друг град или държава, при разчистване на таван на купено жилище, или защото някой просто е искал да забрави.

Контрастът между миналото и днешното е много голям и хората не се разпознават, не се харесват в него.

забравени снимки

С намерените фотографии скоро ще има изложба и фото-книга, наречена "Подарявам ти лика си" с малките портрети, които преди разменяхме с роднини и приятели. Ако пък някой разпознае снимките на семейството си, Тихомир би се радвал да му ги подари. Можете да ги видите на специалната фейсбук страница.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре