За 6 месеца: 10 сигнала за инциденти на кръстовището, на което беше блъснат младеж
Хората се оплакват от твърде кратко „зелено” на светофара
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
бутнато момче
Снимка: btvnovinite.bg

Столичната Спешна помощ е отговорила на 10 сигнала за инциденти за последната половин година на кръстовището, където по-рано днес беше блъснат 16-годишен ученик.

Момчето, което е пресичало на червено, за да хване автобус, е в Пирогов с множество травми, без опасност за живота. Живеещите в района винят за инцидента светофарната уредба.

Автомобил блъсна младеж на оживено кръстовище в СофияМладежът, който е пресичал на червено, е настанен в „Пирогов”

Шофьорът на автомобила не е употребил алкохол.

Виолета Желева, говорител на Софийска районна прокуратура, посочи, че в момента се събират доказателства, назначена е съдебно медицинска експертиза, както и автотехническа.

Живеещите в района посочиха, че т.нар. умен светофар на кръстовището е объркващ и с кратко "зелено" за пешеходците. По думите им често стават катастрофи и дори може да се направи параклис на близо.

За да пресечете булеварда се преминава през два светофара. Много от хората не забелязват второто копче на умните устройства. „ Тези, които пресичат светофара в едната половина, им свети зелено, сега им свети червено”, описва ситуацията Гергин Борисов от „Спаси София”.

От Столичната община отговориха, че светофарът отговаря на всички стандарти. Като времето за пресичане е 20 секунди, което двойно повече от изискването. 

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре