Протестно шествие срещу войната на пътя организират жителите на Мездра този четвъртък. Тази сутрин почина и вторият човек, който беше ударен вчера на магистрала "Хемус".

Вчера сутринта 26-годишният Йото Ахчийски и съпругата му пътуват по "Хемус". Заради влажната настилка колата им се преобръща. Излизат от нея невредими.

Двама работници по подръжка на магистралата им се притичват на помощ. Минути по-късно автомобил с бясна скорост ги връхлита в аварийна лента.

„И един некадърник, който летеше към нас с невъобразима скорост, го размаза… Летеше. Когато се обърнах, че бях до мантинелата, беше гробище... и мъжът ми беше в канавката и пищеше от болка… Убиха ми го от бързата скорост, от това, че някой не мисли”, сподели съпругата му Наталия Ахчийски.

На място умира и един от служителите на "Автомагистрали" – Иван Димитров на 43 години, баща на две деца. Другият е в критично състояние.

Близките им не пожелаха да застанат пред камерата ни, но обясниха, че фирмата, в която работят, не се грижела достатъчно за безопасността им по време на работа.

Иван Димитров

Шофьорът на колата-убиец не е задържан. Тестът му с дрегер е отрицателен. Изчакват се резултатите от кръвната му проба.

Той е на 40 г. от София, загубил контрол над колата си и, заради високата скорост и локви на пътя, се завърта и удря трима души.

Снимка: Рада Домусчиева

На миналия Великден загиналите при катастрофи са били 5, тази година са осем, съобщи Бойко Рановски.

В четвъртък семейството на Йото Ахчийски организира шествие срещу убийците на пътя – в деня на погребението му.

„Няма да оставим виновника, няма да му дам миг покой... Да покажем на тази държава, че ние сме по силни от тези идиоти, които убиват нас, убиват децата ни”, призова Наталия.