Чувствам се проверяван, каза председателят на Софийския градски съд Калоян Топалов, след като близо два часа етичната комисия към Висшия съдебен съвет го изслушва във връзка с инцидента със съдията Цветан Ценов, който се самоуби, съобщава БТА.

Топалов обясни, че от етичната комисия са искали повече информация за начина, по който Ценов е бил командирован в Софийския градски съд за двете дела с висок обществен интерес - за несъстоятелността на ЦСКА и за мюсюлманското вероизповедание, както и за отношенията му с колегите в съда.

Председателят на градския съд обясни пред медиите, че не е имало среща с двамата родителите на съдията, а само с баща му, който изрично пожелал тази среща да не бъде разгласявана.

Етичната комисия ще изиска от прокуратурата и материалите от досъдебното производство във връзка с инцидента, тъй като там има показания на редица магистрати и е възможно те да съдържат информация за проблеми, които Ценов е имал.

Председателят на комисията Ясен Тодоров допуска, че този случай може да бъде приключен от друг състав на етичната комисия, тъй като след разделянето на Съвета всяка колегия ще е компетентна да се занимава с казуси на магистрати.