Днес ще бъде слънчево, но около обяд от север ще започне бързо увеличение на облачността, което до края на деня ще обхване цялата страна. Ще се задържи без валежи. Ще духа до умерен, в Северна България – временно силен западен вятър. Дневните температури ще са повишат и максималните ще са между 8° и 13°, в София – около 9°.

По Черноморието ще бъде слънчево. По-късно през деня облачността и там ще се увеличи, но валежи не се очакват. Ще духа до умерен, по северния бряг и временно силен вятър от западната четвърт. Максималните температури ще са между 8° и 12°. Температурата на морската вода е 3-4°. Вълнението на морето ще бъде от 1 бал в заливите на юг  до 3 бала по носовете на север.

 

 В планините ще бъде предимно слънчево. Около обяд над Стара планина, а по-късно и над останалите планински масиви ще се заоблачи, но ще се задържи без валежи. Ще духа умерен и временно силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 6°, на 2000 метра – около минус 2°.

 

 През следващото денонощие ще бъде ветровито с умерен, временно и силен вятър от северозапад, който утре след обяд ще отслабва и ще се ориентира от запад-югозапад. През нощта ще бъде предимно облачно, с минимални температури между между 0° и 5°. Сутринта облачността бързо ще намалее и през останалата част от деня ще бъде променлива, често намаляваща до слънчево. Дневните температури ще се повишат още и ще са между 11° и 16°.

 В четвъртък и петък ще остане ветровито, с умерен, временно силен вятър от запад-югозапад. Температурите ще продължат да се повишават. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. През нощта срещу събота ще се заоблачи и до сутринта на места в западните райони ще превали. През почивните дни ще преобладава облачно време, с валежи, предимно от дъжд, на повече места в събота. В събота в Източна България все още ще духа силен югозападен вятър , но от северозапад ще нахлува по-студен въздух и температурите ще започнат да се понижават. В неделя валежите ще спират, но облачността ще остане значителна. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток.