На места в столицата парно има, но аварията все още не е напълно отстранена
„Топлофикация” уведоми, че започва поетапно пускане на парното в засегнатите от тежките аварии квартали
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    0
2111292480.jpg

„Топлофикация” уведоми, че започва поетапно пускане на парното в засегнатите от тежките аварии квартали в София. От дружеството предупредиха, че аварията все още не е напълно отстранена.

Възстановено е топлоподаването към ж.к. „Люлин” 4 и 5, както и в ж.к. „Надежда” 3, 4, 5 и 6 част.

Топлоподаването към ж.к. „Люлин” 3 и 6 е било възстановено вчера към 18:30 ч.

След приключване на операциите по смяната на авариралата част от магистралния топлопровод на бул. „Цариградско шосе” днес ще започне запълването на топлопреносната мрежа.

Йорданка Фандъкова: След възстановяване на топлоподаването в София, започват проверки„За поредна нощ екипите на „Топлофикация” работиха, така че рано тази сутрин са приключили действията. Вече започва пълненето на системата, като това е много бавна дейност”, каза още тя

Тази авария засяга кварталите „Младост” 1, 1А, 2, 3, и 4, „Студентски град”, „Витоша”, „Дървеница”, „Мусагеница”, „Малинова долина”, като се очаква днес да започне запълването на топлопреносната мрежа.

От „Топлофикация” предупредиха, че тази операция е с най-дълго времетраене.

Пореден ден без парно и топла вода в София (ОБЗОР)Авариите се оказаха с невиждани размери и не е ясно кога ситуацията ще бъде овладяна, тъй като тръбите са спукани на много места

В редакцията на bTV получихме множество сигнали, че все още има проблеми с парното в централните софийски квартали. От „Топлофикация” казаха, че са възможни временни колебания в топлоподаването към високите части на кв. „Гео Милев”, но се работи за нормализиране на отоплението.

В кварталите със спряно парно днес и утре са неучебни дни, но всички детски градини ще работят с алтернативно отопление.

Как да потърсим правата си при продължителна липса на парно и топла вода?

Според Богомил Николов от „Активни потребители” завеждането на отделни дела би имало малък смисъл поради трудния начин за изчисляване на обезщетение.

„Принципалът, в лицето на Общинския съвет може и трябва да вземе решение за компенсиране на хората, ощетени в тази ситуация”, смята Николов.

Той добави, че занапред трябва да се търси пряка отговорност при подобни аварии.

Как да защитим правата си в такива ситуации гледайте утре в рубриката "Чети етикета" с Биляна Гавазова.

  • 0
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре