Все още има опасност от срутвания в Националната библиотека
Инцидентът е станал заради големи късове лед, паднали от високата част на покрива
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Библиотека
Снимка: bTV

Все още има опасност от нови срутвания в Националната библиотека. През нощта и сутринта са паднали още части от покрива. Част от него снощи падна върху читател в залата за периодични издания.

Служителите са почистили снега на стъкления покрив, но инцидентът е станал заради големи късове лед, които са паднали от високата част на покрива, където все още има такива.

Залата ще бъде използвана от читатели, едва когато се направи основен ремонт на покрива.

На националната библиотека ще бъде направен спешен ремонт обеща в ефира на bTV служебният министър на културата Рашко Младенов.

Ремонт на Националната библиотека ще има, обеща министърът на културатаПокривът на библиотеката отдавна тече и трябват едни 200 000 лв., за да се направи ремонт, каза Рашко Младенов

"Доколкото знам, има някакви разговори за тези 200 000 лв., които трябват, за да се направи тази библиотека и не се прави. Сега съм тук и моето обещание е, че на всяка цена това ще се свърши. Както се оказва, ние рискуваме и човешки живот".

Междувременно стана ясно, че таванът на Националния етнографски музей е протекъл в четири от залите по време на откриването на изложбата "Различната България" вчера.

В анкетата днес ви питаме:

Анкета
Защо се стигна до инцидента в Националната библиотека?
Резултати

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре