Рано сутринта в Северозападна България имаше снежна покривка до 10 см, но тя вече намаля.

Снимка: НИМХ - БАН

От населените места все още снегът е най-много във Видин: 7 см.

През нощта и тази сутрин значителни валежи имаше в източната половина от страната. В Кърджали се изсипаха 46 л/кв.м.

Снимка: НИМХ - БАН

Следобед валежите ще продължат предимно в източните райони, но до края на деня и там ще отслабват и ще спират. В Северна България и в източната половина на страната ще бъде ветровито.  Вятърът ще бъде предимно умерен от запад - северозапад, на моменти и силен.

Снимка: НИМХ - БАН
Максималните температури в северозападните райони ще бъдат най-ниски: между 3 и 6 градуса, в югоизточните - най-високи:  до 13 - 15 градуса.

Във връзка с интензивните валежи през последното денонощие хидролозите от НИМХ към БАН предупреждават, че през следващите 24 часа остава опасността от разливи по долните течения на Янтра, Осъм, и Вит. По водосборите на тези реки все още се очакват високи нива и не са изключени поройни наводнения, но извън населените места, там където няма диги.

Утре ще бъде ветровито и още по-студено от днес. Ще духа умерен, в Северна България и по Черноморието временно до силен, запад-северозападен вятър.

Снимка: НИМХ - БАН

Температурите следобед ще бъдат между 4 и 9 градуса. Понижението на температурите ще бъде по-чувствително в извточните райони. Облачността ще бъде предимно значителна. Валежи ще има само на отделни места и за кратко.

Снимка: НИМХ - БАН


Ветровито ще остане и през следващите дни. Утре и в началото на новата седмица валежи ще има на много малко места. Температурите от понеделник ще започнат плавно да се повишават.