И днес код жълто важи за цялата страна. Очакват ни температури до 38 градуса.

Ще остане предимно слънчево, с купести облаци. През втората половина на деня отново, макар и само на отделни места, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Снимка: bTV

Много горещото време ще се задържи. И утре максималните температури ще бъдат между 33 и 38 градуса. Отново код жълто важи за цялата страна.

Снимка: bTV

И утре ще бъде предимно слънчево. Отново ще има следобедни купести облаци, с краткотрайни валежи и гръмотевични бури на малко места.

Снимка: bTV

През следващите дни ще стане още малко по-горещо. Вече ще има и места с температури до около 40 градуса. Ще се задържи предимно слънчево, с купести облаци. Краткотрайни валежи и гръмотевични бури ще има на отделни места, предимно в планинските райони.

Снимка: bTV

Най-горещата седмица за годината

Предварителните прогнози сочат, че тази седмица ще е с най-високите температури в годината.

Сряда и четвъртък ще са двата най-горещи дни. Тогава температурите ще достигнат около 40 градуса, каза пред bTV дежурният синоптик от Института по метеорология и хидрология на БАН Мариана Попова.

Тези температури са близки до екстремните, но все пак не са, тъй като през този месец в страната абсолютните максимални температури са над 40 градуса - 45,2 градуса е най-високата измерена.

В София през 2000 година термометърът е показал 40,2 градуса, припомни тя.