И следобед ще остане ветровито. Код „жълто” за силен и бурен вятър от север-северозапад ще остане в сила до полунощ за северната половина от страната, Източна и Югозападна България.

Снимка: btvnovinite.bg

 
Бурен вятър духа от сутринта в района на нос Калиакра и Емине, в Пазарджик, Оряхово и Сливен.

Снимка: btvnovinite.bg


Хладно ще остане и до края на деня. Максималните температури ще бъдат между 17 и  22 градуса. Северният вятър допълнително ще засилва усещането за студено време. Облачността ще се задържи се задържи значителна. Валежи се очакват предимно в района на Рило-Родопската област. В останалата част от страната валежи ще има на малко места.

Снимка: btvnovinite.bg


От петък температурите отново ще започнат да се повишават. Максималните стойности ще бъдат между 20 и 25 градуса. В Централна и Източна България ще остане ветровито. Вятърът ще бъде предимно умерен от север. С напредването на деня облачността ще намалява. Валежи са малко вероятни.

Снимка: btvnovinite.bg


През почивните дни времето ще бъде слънчево и спокойно. Температурите бързо ще се повишат. В събота максималните температури ще бъдат между 22 и 27 градуса. В неделя дневните температури ще достигнат 25 – 30 градуса. Ще стане горещо.