През следващото денонощие времето над страната ще бъде облачно със снеговалежи. Само в крайните югозападни и източни райони ще вали дъжд и сняг. Най-интензивни ще са валежите през нощта и утре преди обяд. В Предбалкана и в Родопската област се очакват значителни количества, до 70-80 л/кв.м.

Ще духа слаб, в източната половина от страната умерен до силен североизточен вятър, и ще има условия за виелици и навявания. Минималните температури ще са предимно между минус 1° и 4°, максимални - между 0° и 5°, в крайните югозападни райони и по морския бряг - малко по-високи. В София живакът ще показва около 0°.


В планините ще бъде облачно със валежи от сняг, най-интензивни и значителни в Родопите. Ще духа силен и бурен източен, по най-високите върхове на Рила и Пирин югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е минус 4°, на 2000 метра - около минус 7°.

В неделя ще се задържи облачно, валежите ще продължат, но вече ще са по-слаби. Почти навсякъде ще са от сняг, в Югоизточна България и крайните югозападни райони - от дъжд.  Вятърът ще е умерен, в източните райони до силен от север-североизток.


През следващата седмица ще преобладава облачно време. Ще има и слаби превалявания: в понеделник - на отделни места и предимно от сняг, а във вторник и сряда главно в Източна България, от дъжд и сняг. Вятърът ще отслабне и в по-голямата част от страната ще стихне, само в източните райони ще бъде до умерен от север. Минималните температури ще се понижат бавно и към сряда ще са между минус 5° и 0°, а дневните ще остават почти без промяна. В четвъртък вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде по-топло.