Врачанска област заплашена от снежна блокада, тъй като работниците от почистващата фирма отказват да се качат на камионите заради неизплатени заплати.

От април до октомври миналата година шофьорите от „Пътинженеринг-М" получавали само 60% от възнагражденията си. След това парите напълно спрели. Всеки от работниците има да получава по 4000 лева.

Искаме да си вземем редовно заплатите - това е”, заяви пред bTV шофьорът Митко. „Как може да се живее без пари, като банките и нас ни притискат”, добави колегата му Красимир.

Шофьорите отговарят за снегопочистването на международния път Е-79, както и за трасетата до Козлодуй и Оряхово. Пред камерата на bTV ръководителят на звеното Тони Петров пое ангажимент.

„След 5 минути всички заплати ще бъдат изплатени”, каза той. До късния следобед обаче обещанието не беше изпълнено. Именно затова работниците бяха категорични, че ако до утре сутрин не се намери решение на проблема, няма да се качат в машините.

„Току-що началникът ми се скара, че съм ви давал интервю, мога да му заявя, че ние няма да излезем в събота, ако не дойдат пари, ако не ни даде заплатите. Северозападна България ще е блокирана”, заяви шофьорът Тодор Тодоров.