„Деница не се притеснява да имаме и второ дете. Аз също нямам нищо против, въпреки годините ми. Но това е и Божа работа”, заяви в „Тази събота” лидерът на „Атака” Волен Сидеров, коментирайки проблемите на демографския срив у нас.

Според него въпросът с прираста зависи много от отношението на младите жени – като цяло повечето от тях искат кариера или чакат да завършат, но после може да стане късно.

Трябва да се разграничат семейства, които носят отговорност, и такива, които не носят, коментира съпредседателят на „Обединените патриоти” предложението държавата да помага за издръжката на третото дете в семейството.

Сидеров взе отношение и по скорошни случаи на насилие, свързани с представителите на малцинствата.

„Началото на всичко това в Асеновград е в годините след 90-та. Беше заложено отвън ромската общност да бъде оставена не само да не се интегрира, но да се капсулира и да се превърне затворено общество, което ражда криминални явления (…) В този план влизаха и свръхтолерантност към ромското общество. Колкото време минава, толкова по-трудно става”, каза Сидеров.

„През късното Средновековие в Западна Европа е бил провеждан геноцид срещу ромите. Западните държави, които ни казват да интегрираме ромите, отказват да го направят – връщат ни цели групи, не искат да бъдат съпричастни”, каза още той.  

По думите на Сидеров е нужна активна държавна политика сред ромските елити – тъй като това са затворени общества, които се командват от техните босове.

„Тези босове трябва да накарат децата в тези общност да учат – да си търсят работа след това… Но всичко трябва да става не по двоен стандарт, иначе останалата част от българското населени се дразни – пенсионерите си плащат тока, например”, добави Сидеров.

Вижте още във видеото: