Военно-апелативната прокуратура не е намерила нарушения във ВМА
Финансовата инспекция ще разгледа случая заради нарушения на закона за обществените поръчки
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 1
    0
ВМА

Военно-апелативната прокуратура не е намерила нарушения във ВМА. Това става ясно от постановление, изпратено до медиите.

Повод за него беше разследване на bTV за бившия началник на болницата и доскорошен здравен министър Николай Петров.

„Семейните поръчки” във ВМА – част от модела „Добрич-Хасково”Може ли следващият здравен министър да бъде политическо лице

Повторната проверка бе по одитен доклад на Министерството на отбраната, в който се обсъжда законосъобразността и ефективността на извършените дейности по управление и контрол на бюджетните и други средства за период от три години. Както софийската военна прокуратурата, така и горната инстанция не е намерила достатъчно данни за извършено престъпление от длъжностни лица от ВМА.

Цветан Цветанов за „семейните поръчки” във ВМА: Законът е спазенТой ще иска ГЕРБ официално да обяви, че никога няма да се коалира с БСП

При извършения служебен контрол е установено, че първоначалната проверка е непълна, а наблюдаващият прокурор не е осъществил необходимия контрол над работата на военния следовател. За това се стига и до повторна проверка.

Здравният министър подаде оставка (ОБЗОР)Бойко Борисов се разделя с проф. Николай Петров след разследване на bTV

От военно-апелативната прокуратурата обаче предлагат наблюдаващият прокурор Адалберт Кръстев да бъде дисциплинарно наказан за формално извършване на началната проверка по случая.

И въпреки че не са намерени данни за престъпление, военните прокурори пращат случая на АДФИ заради констатирано нарушение по правилника за прилагане на закона за обществени поръчки.

  • 1
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре