Военни помагат на бедстващите хора на магистрала Тракия
Сухопътни войски са транспортирали майка с бебе
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 3
  • 3
    0
военни, бедствие
Снимка: Министерство на отбраната

Военнослужещи от Българската армия се включиха в помощ на бедстващите хора на магистрала Тракия, съобщи министерство на отбраната.

По разпореждане на началника на отбраната ген. Константин Попов, военнослужещи от Българската армия  са започнали да помагат на бедстващите от 3 ч. сутринта.

Тежка е обстановката в Бургаско, Варненско, Шуменско и ДобричкоНай-сериозна продължава да е ситуацията на пътя Карнобат и Айтос

До момента военнослужещите са помогнали за извозването на десетки бедстващи хора и са изтеглили блокирани в снежните преспи тежкотоварни автомобили и автобуси.

военни, армия, техника
Снимка: Министерство на отбраната

В ранните часове на нощта военнослужещите от Сухопътните войски са транспортирали майка с 6-месечно бебе до най-близкото село Венец, където да пренощуват.

АПИ: Към Бургас може да се пътува през пътя Ямбол – СредецФирмите, които работят по магистралата, заявили, че пътят е бил почистен

Участие взима модул със 7 специализирани машини от военно формирование в Сливен от състава на Сухопътните войски, един модул с 5 броя техника от военно формирование Бургас от състава на Военноморските сили и един модул с 2 броя техника от военно формирование Бургас от състава на Съвместното командване на силите.

  • 3
    0
Още по темата
3 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре