Момче и момиче от Ниш избягаха от къщи и се представиха за иранци на българските власти, като се отърваха в последния момент от депортиране в ислямската република, съобщава БГНЕС.

Информацията беше потвърдена пред агенцията от консула в сръбското посолство.

Белградският в.Блиц разказва, че на 26 септември т.г. 17-годишният Момчило и 13-годишната Анджела тръгнали за училище, но вместо в час се оказали оттатък границата с България, която преминали пеша. Бягството било предизвикано от родителска забрана да се виждат.

Планът им, издържан в традициите на „Ромео и Жулиета”, обаче бил изначално сгрешен – Момчило и Анджела всъщност не искали да окажат в България. Те били настанени в един от бежанските центрове в София, след като се представили за иранци.

Към момента не е ясно как специалистите от Агенцията за бежанците са им повярвали, но в крайна сметка било взето решение момчето и момичето да бъдат върнати в ислямската република. Чак тогава двамата признали, че всъщност са от Ниш.

Момчето и момичето се свързали с родителите си, за да потвърдят те идентичността им. Бащата на Момчило от вчера е в София, но двамата влюбени най-вероятно ще се върнат у дома през следващата седмица.