Властите предупреждават: Не пътувайте в края на седмицата
Очакват се нови снеговалежи и много студено време
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Задръстване на Тракия
Снимка: архив Снимка: Радослава Домусчиева

МВР призова да не се пътува от 5 до 7 януари, ако не е крайно наложително. Предупреждението е заради очакваното много лошо време в края на седмицата и очакваните обилни снеговалежи в цялата страна.

Властите посочват още, че за периода от 9 ч. на 5 януари до 9 ч. на 7 януари ще се спира движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по участъци от републиканските пътища. Целта е да не се допускат задръствания и блокиране на коли.

Решението кои участъци и кога ще бъдат затворени ще се взимат от Междуведомствения щаб, в който участват представители на „Национална полиция“, „Пожарна безопасност“, АПИ и др.

Препоръчва се на шофьорите да не предприемат пътувания в края на седмицата, в дните с прогнози за обилен снеговалеж, силен вятър и ниски температури поради опасност от навявания и заледявания.

време, студ, температури
Снимка: bTV
Шофьорски съвети: Как да сме подготвени и за непредвидени ситуацииДостатъчно гориво, заредени телефони, храна и вода, както и изправен автомобил – това е минимумът

На шофьорите се припомня да тръгват на път само с подходящи гуми, заредени резервоари и батерии на телефона, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки пътните знаци и указанията на „Пътна полиция“ и контролиращите органи.    

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Възстановиха движението по магистрала „Тракия” и Подбалканския път (ОБЗОР)Остава един проблемен участък – обходът по второкласния път от Ямбол през Средец за Бургас

Предупреждението на властите идва след кошмарния трафик по магистрала "Тракия" в дните преди Нова година, струването на коли и блокадата на стотици хора в изключително силната буря.

  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре