ДАНС трябва да гарантира обществената сигурност по адекватен начин, а не някакви си чичковци охранители. Това обяви в предаването „Лице в лице” Виктор Лилов от ДЕОС, който наскоро е станал свидетел на необосновано агресивно поведение към чужденци от страна на охранители в Халите в София.

Той е бил в търговския център срещу Джамията в София, за да превежда пари, когато видял трима притеснени чужденци пред клон на пощата. Разбрал, от служителката, че има забрана да обслужва бързи преводи за лица с временни документи за престой в страната.

Той предложил помощта си на чужденците, защото е изпадал в подобни ситуации в чужди държави и са му помагали. Парите били преведени на негово име, но когато ги получавал охранител от Халите дошъл да изгони от офиса чужденците. Друг мъж също се държал агресивно с тях.

На въпроса дали не се опасява, че парите може да се превеждат от „Ислямска държава” той отговори: „Смятам, че е доста наивна хипотезата, че „Мъни грам” и „Уестърн юнион” могат да се използват от терористични организации, защото ги следят в световен мащаб, те имат други канали”.

Целия разговор може да чуете във видеото: