Вежди Рашидов: Партиите не могат да имат паметници, те са държавни
Желанието на БСП да стопанисва „Бузлуджа” е евтин пиар
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    7
вежди рашидов
Снимка: btvnovinite.bg

Париите не могат да имат паметници. Могат да имат в централите, вкъщи, но паметниците са държавна собственост и се стопанисват от държавата. Това посочи бившият министър на културата Вежди Рашидов по повод искането на БСП да получи паметника, за да го възстанови и отказа на кабинета да им го върне.

Според Рашидов желанието на левицата е евтин пиар, тъй като преди 7 години им е бил даван и не са го взели.

Той потвърди, че действително преди време паметникът е обслужвал една определена партия, но тогава „партията беше държавата.”

Авторът на „Бузлуджа”: Това е символ и за социалисти, и за несоциалистиГеорги Стоилов сравни паметника с Московския кремъл

Рашидов е категоричен, че паметници не бива да се рушат, само „племената завладяват, изяждат и каквото остане го унищожават. Това е пагубна психология.”

 По думите му трябва да се направи комисии и дебат, а като се махне звездата, по нищо не личи, че е комунистически паметник.

Местната управа на Стара Загора иска паметника на „Бузлуджа” да остане държавенВицепремиерът Валери Симеонов каза, че е против паметникът, цитирам, да се подарява на една партия

По повод другия паметник, който владее заглавията през последните седмици - 1300 години България, Рашидов заяви, че той е рухнал от небрежността на Общината, не защото е направен лошо.

„Трябва София да се естетизира, заприличваме на гробище”, посочи той по темата за връщането на войнишкия паметник пред НДК.

Демонтажът на паметника край НДК продължаваСлед като през уикенда кранът, нает за работата, беше запален, вчера беше докаран нов

За финансовото състояние на самото НДК Рашидов заяви, че два месеца, след като е станал принципал на дружеството получил сигнал, за има проблем с парите и дори няма да има заплати. Периодът е краят на 2014 г., когато НДК има 300 служители.

 „Направих проверка и тя установи, че разходите са повече от приходите. Поисках от Боршош финансов отчет и той ми даде един прекрасен отчет. Това ме накара да се притесня и изпратих нова проверка, която показа, че НДК работи на дефицит. Излязох отпуска и като се върнах и разбрах, че не съм принципал”, допълни той.

Мирослав Боршош – призован като обвиняем„Дали някой самостоятелно не бърза да изпълни нечия поръчка? Сега не знам какво да направя – да ида или да не ида”, написа бившият шеф на НДК във „Фейсбук”

 Той допълни, че с две зали се е направило усещане че българския театър цъфти, направили са  се две представления, платили се едни хонорари по 30 000 на вечер, каза Рашидов.

По повод годишнината от преврата в Турция той коментира, че демокрация е всеки, който идва на власт с избори. „Който иска да дойде с танкове е диктатор. Лош или добър е Ердоган не мога да  обсъждам, но беше избран.”

  • 0
    7
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре