Днес ще духа умерен, в Източна България - временно силен вятър от юг-югозапад. Облачността ще се увеличава. След обяд от запад ще започнат валежи от дъжд, които през нощта ще обхванат и източните райони. Максималните температури -  между 9° и 17°.

 

В планините ще има значителна облачност. Около обяд от запад ще завали дъжд, над 2000 метра  - сняг. В Родопите има условия и за гръмотевици. Ще духа силен, по билата –  бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 4°.

 

През нощта ще е облачно, на много места с валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Източна България – умерен и с него ще прониква по-студен въздух. През деня застудяването и валежите ще продължат, като значителни количества дъжд ще има в крайните югоизточни райони.

 

С понижението на температурите още преди обяд дъждът във високите полета на Западна България и Предбалкана ще премине в сняг, а по-късно през деня и на повече места в Северна България. След обяд валежите от запад ще започнат да спират. Температурите сутринта ще са предимно между 3° и 8°,  към 14 часа  -  между 1° и 6°, малко по-високи в югоизточните райони.

 

През следващите дни от север ще продължи да прониква по-студен въздух, температурите ще се понижат още и в сряда минималните ще са между минус 7° и минус 2°, а максималните - между минус 1° и 4°. Облачността ще се задържи предимно значителна. На места ще превали сняг, в понеделник в югоизточните райони - и дъжд. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, в понеделник в източните райони  - умерен и временно силен, в Североизточна България ще има условия за навявания.

В сряда слаб сняг ще превали на отделни места в Източна България, а над западната половина от страната ще има по-значителни разкъсвани и намаления на облачността. В четвъртък ще бъде предимно слънчево, вятърът временно ще стихне и сутринта ще е много студено.