Днес ще бъде ветровито,  с умерен, в Дунавската равнина и по долината на Струма - временно силен северозападен вятър. До края на деня валежите навсякъде ще спрат, най-късно в югоизточните  райони, а от северозапад облачността ще продължи да се разкъсва и намалява.  Максималните температури - между  10° и 15°.

   

  В  планините ще  е облачно с валежи от дъжд, над 1700-1800 метра  – от сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

 

  През нощта над страната ще има разкъсана, над много райони -  незначителна облачност. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минимални температури - между 3° и 8°, в София - около 4°.

   Утре ще бъде предимно слънчево, но след обяд от северозапад ще започне ново увеличение на облачността, а вечерта - превалявания. Вятърът временно ще се ориентира от запад-югозапад, в Източна България - до силен. Ще бъде малко по-топло с максимални температури между 13° и 18°, в София - около 14°.

 

  През нощта срещу понеделник на много места ще превали дъжд, а вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад, още ще се усили и в Дунавската равнина ще бъде силен и бурен. С него ще нахлува още по-студен въздух. В понеделник ще бъде много ветровито и застудяването ще продължи. Облачността ще е променлива, почти без валежи.

 

  През следващите три дни ще се задържи студено. Вятърът ще отслабне. Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността.