Обвиненията на прокуратурата срещу мен са фалшиви, а целта е да ме смачкат. Това обяви в предаването „Лице в лице” лидерът на „Воля” Веселин Марешки.

В края на миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров поиска сваляне на имунитета на Марешки и на други двама депутати от „Воля” - Кръстина Таскова и Пламен Христов, заради разследване срещу тях за изнудване на собственици на аптеки в страната от 2012 г.

По думите му управляващите действат на принципа на моркова и тоягата и именно така държат хората от Патриотичния фронт.  

Маршки твърди, че му е предлагано да предложи свои хора за министерствата, но срещу това е трябвало да затвори бензиностанциите си. Твърди, че периодично е заплашван.

На въпроса кой му е правил предложения и го заплашва той отговори: „Няма да кажа, защото не искам да свърша като Мишо Бирата и ген. Ваньо Танов”.

Утре си давам имунитета, обяви Марешки. Когато за първи път Цацаров му поиска имунитета, той отказваше да се откаже сам, но после разбра, че в пленарна зала ще одобрят свалянето му, и го даде.

По думите му записите от негови разговори, които чете говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова, са сглобени и манипулирани. Нека прокуратурата изкара всички мои записи, които има, призова лидерът на „Воля”.

Вижте целия разговор във видеото: