Искаме да участваме в управлението на страната с министри, заяви бизнесменът и лидер на „Воля” Веселин Марешки в студиото на „Лице в лице”.

По думите му в екипа на „Воля” има силни кадри и доказани експерти, които могат да бъдат  изключително полезни за развитието на България.

„Искаме едно министерство, в което никой да не се меси и да покажем как се работи”, заяви още Марешки.

След като днес Централната избирателна комисия обяви официалните резултати от предсрочните парламентарни избори, стана ясно, че „Воля” има право на 12 мандата, което се равнява на 145 637 получени гласа.

По повод предишното изказване на Марешки, че иска да бъде премиер, той заяви, че не е бил разбран правилно от медиите и е логично следващият министър-председател да бъде излъчен от ГЕРБ. Според лидера на „Воля” партията му е единствената в новия парламент, която изповядва едни и същи ценности с тази на Бойко Борисов и би се включил в съвместното управление на държавата. По думите му България се нуждае от стабилно правителство, което да изкара целия мандат.

„Подготвяме и се надявам в скоро време да внесем документи за членство в Европейската народна партия”, заяви още Марешки. Той обясни, че след изборите партията му продължава да се развива, а личните му амбиции са рано или късно да стане премиер.

Вижте във видеото какво още каза Веселин Марешки: