Весела Лечева: Председателят на НС се опита да затвори устата на опозицията
Няма как опозицията да бъде смирена пред явните недостатъци и нарушения особено на правовия ред, каза тя
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    4
Весела Лечева
Снимка: bTV

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев се опита да затвори устата на опозицията. Така зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Весела Лечева коментира в предаването „Лице в лице“ по bTV изгонването на лидера на партията Корнелия Нинова от пленарната зала днес.

Скандал в парламента: Изгониха Корнелия Нинова от пленарната залаДепутатите отхвърлиха предложението на БСП Бойко Борисов да бъде изслушан за думите му, че в НС има хора, замесени в наркотрафик и купуване на гласове

Това е трибуната, от която опозицията може да задава въпроси, да чака отговори от управляващите и там, където всеки е призван да говори. Това е смисълът на демокрацията, посочи Лечева. Няма как опозицията да бъде смирена пред явните недостатъци и нарушения, особено на правовия ред, добави тя.

За думите на Главчев към Нинова, че „няма право да говори каквото си иска“, Лечева каза: „А какво да говорим? Това, което те искат? Да говорим по бележките, стенограмите и записките на Цветанов? В крайна сметка опозицията е тази, която трябва да бъде коректив. Ние сме за европредседателство, което да защити националните интереси и каузи, казахме, че ще работим заедно с управляващите, но няма да замълчим за шест месеца“.

Весела Лечева
Снимка: bTV

Самият факт, че механизмът за проверка и сътрудничество на Европейската комисия продължава и то по време, в което България ще председателства Съвета на Европейския съюз, показва какъв е нашият напредък. Каквото и да говорят управляващите, бих казала, че искат да замажат и принизят оценките в доклада, каза още Лечева.

Официално от доклада на Брюксел: Мониторингът остава поне още година (ОБЗОР)Опозицията у нас определи документа като провал, а управляващите увериха, че са доволни от оценката

Запитана за предложението на ГЕРБ за отпадане на давността за престъпления, извършени по време на приватизацията, тя посочи, че може да се направи цялостна ревизия на прехода. Законопроектът е някаква имитационна дейност от страна на управляващите, „защото явно ги натиснахме по ахилесовата пета, като казахме, че вотът ще е за корупция и несправяне с нея“.

Нека проследим как се разходва огромен публичен ресурс през последните две години, призова тя.

Вижте целия разговор във видеото:

  • 3
    4
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре