Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция
В изречението, което даде повод затълкувания и сблъсъци, няма оценка, а факти от българската история, смята зам.-председателят на ПГ на БСП
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    3
Весела Лечева
Снимка: БГНЕС

Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV зам.-председателят на ПГ на БСП Весела Лечева по повод гласуването на оставката на зам.-председателя на парламента Валери Жаблянов.

Според нея искането на оставката е било извън всякакви демократични правила, не е имало ясни и сериозни аргументи, а мотивите са били смешни.

Лечева подчерта, че декларацията на БСП, която стана повод от ГЕРБ да настояват за оставката на Жаблянов, не е ревизия на оценката към отминалите години и историята. „В този случай изречението, което даде повод за толкова тълкувания и толкова яростни сблъсъци, не се състои от никаква оценка, това са факти от българската история”, смята Весела Лечева.

Мнозинството отстрани от поста зам.-председателя на НС Валери Жаблянов (ОБЗОР)Оставката му беше приета със 110 гласа „за”

„Оценката ние сме я дали по отношение на всички извращения, издевателства и престъпления при предишния режим на управление. В крайна сметка трябва да гледаме напред и да се учим от българската история и да не я повтаряме”, изтъкна тя.

Според нея искането на оставката на Жаблянов е имало за цел „да заглуши скандалите, които поражда това управление”.

ГЕРБ искат оставката на Валери Жаблянов, БСП не го дават (ОБЗОР)От утре ГЕРБ започва да събира подписи за официално искане на оставката на Жаблянов

Премиерът Бойко Борисов се опитва да омаловажи успехите и общественото одобрение към президента Румен Радев, заяви Лечева по повод напрежението между двамата.

По думите ѝ това е провокирано от страха на премиера, че вече не е безспорният лидер и има друг с много по-високо обществено одобрение.

Най-лошото беше внушението, което се опита да направи премиерът, че видите ли в другата сграда седи един човек, на когото му пишат речите и му слагат думи в устата, посочи Лечева.

 

  • 0
    3
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре