„Единствената демократична партия е БСП”, заяви Весела Лечева от левицата в предаването „Тази събота”.

Според нея думите на лидера Корнелия Нинова, че демокрацията ни е отнела много са били изтълкувани погрешно. „Самият факт, че променихме устава си, премахнахме доживотните мандати на депутатите ни, направихме така, че председателят да се избира от цялата партия, а не само от конгрес – това са едни демократични промени”, допълни тя.

Тя определи Нинова като силен и смел лидер на партията. „Очевиден е фактът, че само за 1 година БСП успя да спечели доверието на близо 1 млн. граждани и няма как да го отречем”, допълни тя.

Според Лечева гласуваният вот на доверие за Корнелия Нинова е много важен за следващите години на партията, тъй като „трендът и посоката” били правилни.

„БСП доказа, че е единствената опозиция на това управление”, допълни Лечева.

Тя определи загубата на изборите като неотчитане на административния натиск от страна на ГЕРБ и платения вот.

По повод изказване на Крум Зарков, че закъснял за телевизионно интервю, защото с други членове на Държавна сигурност планирали как да измъчват нечий дядо, Лечева каза, че това са доста неприемливи приказки.

Това беше една неволно изпусната реплика, Зарков много пъти се извини и един млад човек не бива да бъде препъван още в първите си години”, допълни Лечева.

На въпрос дали все пак БСП би участвало в управлението с ГЕРБ, Лечева каза, че в политиката има принципи. „ГЕРБ предизвикаха изборите и политическата криза, за да търсят стабилно управление – нека го намерят, имат достатъчно възможности. Нашата позиция е да бъдем алтернатива”, поясни тя.

За финал Лечева определи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов като егоист.