Велислава Кръстева за скандала „НДК”: ГЕРБ поставя отделни персони над закона
Атанас Костадинов от БСП съжалява, че не е бил удължен срокът за работата на временната анкетна комисия по казуса
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 2
    4
Кръстева и Костадинов
Снимка: bTV

Скандалът „НДК” е поредно доказателство за практиката на ГЕРБ да заобикаля закона и да поставя отделни персони над закона. Това обяви в предаването „Тази сутрин” Велислава Кръстева, депутат от ДПС и член на временната анкетна комисия по казуса „НДК”.

Според нея бившият изпълнителен директор на двореца Мирослав Боршош е бил длъжен да се яви пред комисията. Това негово задължение е разписано в правилника за работата на парламента, а той има силата на закон, уточни Кръстева.

Комисията „НДК“: Мирослав Боршош не се яви, а Деница Златева отрече натиск (ОБЗОР)Според настоящия директор на НДК около 3 млн. лева от средствата за европредседатлеството не са отишли по предназначение

По думите й Боршош си позволява да поставя под съмнение работата на вицепремиери, на прокурори, на ДАНС и на депутатите и това е симптоматично за състоянието на демокрацията в България.

Депутатът от БСП Атанас Костадинов, който също е член на временното комисия, изрази съжаление, че не е било прието предложението на социалистите да се удължи срокът на работа на комисията. Той уточни, че това не е комисия „антиборшош”.

Костадинов коментира още, че Боршош не е свещена крава и от БСП се надяват, че прокуратурата ще си свърши работата.

Вижте целия разоговор във видеото:

  • 2
    4
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре