Великобритания, Австрия и Швеция търсят български младежи за работа в туризма
Стажантски и редовни работни места предлагат и компании от ИТ-сектора, застраховането, банки, инженерни компании и счетоводни къщи
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 0
    3
Студенти - Великобритания
Снимка: iStock

Компании от Великобритания, Австрия и Швеция предлагат свободни работни места в сферата на туризма за български младежи. Офертите бяха представени днес на Младежка трудова борса "Европейски ден на труда" във Варна.

Заедно с чуждестранните работодатели се представиха и много български фирми. Стажантски и редовни работни места предлагаха компании от ИТ-сектора, застраховането, банки, инженерни компании и счетоводни къщи. Имаше и оферти за продавач-консултанти и складови работници. Със свой щанд се представи Военното окръжие, което в момента търси 353 души до 28-годишна възраст за попълване на сухопътните войски.

За всички участници в трудовия пазар в България и Европа е важно да бъдат организирани срещи "лице в лице", които да помогнат на хората да намерят работа по специалността си, а на работодателите - персонал с търсените от тях знания и умения, каза при откриването на форума изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов.

Той уточни, че младежката безработица у нас е 12 на сто и е по-ниска от средната за Европа. По думите му в бюрата по труда са записани 33 100 души до 29-годишна възраст.

  • 0
    3
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре