Концесията на два от най-посещаваните плажове по Южното Черноморие може да бъде прекратена. Това са "Слънчев бряг-Север" и "Несебър-Юг", които за поредна година се оказаха с най-големи нарушения.

На "Слънчев бряг-Север", където екипът на bTV присъства на част от проверката на Министерството на туризма, се оказа, че платената зона е повече от свободната и заведенията са по-големи от позволеното.

Тези два плажа обаче бяха в списъка за отнемане на концесиите още миналата година, заради прехвърлянето на плажовете от Министерството на регионалното развитие към Министерството на туризма. Министерският съвет реши да продължи договорите с мотива, че няма реално време да бъдат избрани нови концесионер.

За тези проверки концесионерите на плажове знаят предварително и бързо събират чадърите, тъй като летовниците най-често подават сигнали за липсата на свободна зона.

В Слънчев бряг обаче вече дори не си правят труда да скрият нарушенията за пред инспекторите.

Санкцията за "Слънчев бряг-Север" може да стигне 360 000 в., но това нито плаши концесионера, нито помага на летовниците.

Според концесионерите летовниците не разбирали правата си.

40 плажа са минали през повторна инспекция от министерството.

Утре стартира първата работна група, която ще търси решение за облика на Слънчев бряг. Основната цел ще бъде премахване на павилионите.